Reis rond de wereld in 180 dagen

Profiel

Namen Berny en Ellen

Datum vertrek: donderdag 30 juni 2011
Datum terugkomst: dinsdag 20 december 2011

Momenteel in: Nederland

Over ons/onze reis

Hallo allemaal!

Als het goed is kennen jullie in ieder geval één van ons, toch zullen we ons nog even voorstellen:

  • Ellen is een echte tukker en komt uit het kleine maar super gezellige dorpje De Lutte, dat net aan de Duitse grens ligt. Zij heeft haar PABO studie, net als de studie vormgeving, in het oosten van het land gevolgd. Vanwege Berny maakte zij de overstap naar het westen en is hier gaan werken in de kinderopvang. In de avonduren is zij pedagogiek gaan studeren en mag zich sinds kort pedagoge noemen. Verder houdt Ellen, naast reizen, van tennissen, fitnessen en dansen.
  • Berny is geboren en getogen in Capelle aan den IJssel, maar is het produkt van een Drent en een Friezin, erg koppig dus! Hij is bedrijfseconomie gaan studeren in Rotterdam en is na zijn studie aan de slag gegaan binnen de IT. Logisch vervolg? Niet echt maar wel een leuke en leerzame periode! In de avonduren zit hij vaak met zijn neus in de boeken en houdt zich in het heden graag bezig met het verleden. Ten slotte houdt Berny van voetballen, maar staat ook graag op de tennisbaan en denkt af en toe met zwemmen in de voetsporen te kunnen treden van Van den Hoogenband.

Nu je ons een beetje kent, iets over de wereldreis: we reizen van west naar oost en belanden in de winter in Argentinië en zullen in hetzelfde jaargetijde, net voor de kerst, terug zijn in Nederland. Nieuwe culturen, andere mensen en verfrissende ideeën, spannend maar tegelijkertijd een mooi vooruitzicht! Een wereld waarin wij als vreemde niet bang zijn om ons het onbekende eigen te willen maken. Om de twee à drie weken krijgen jullie een berichtje van ons met informatie over waar we zijn en wat we hebben meegemaakt. We houden jullie op de hoogte!

Groetjes, Ellen en Berny